باتری لپ تاپ , شارژر لپ تاپ , قطعات لپ تاپ

باتری لپ تاپ , شارژر لپ تاپ , قطعات لپ تاپ

باتری لپ تاپ , شارژر لپ تاپ , قطعات لپ تاپ

باتری لپ تاپ , شارژر لپ تاپ , قطعات لپ تاپ

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

برای خرید لپ‌تاپ چند نکته کلیدی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. قبل از آن توجه داشته باشید که سازندگان لپ‌تاپ همگی دارای شرکت‌های بزرگ چندین میلیارد دلاری هستند پس برای تولید یک محصول، صرف نظر از نام تجاری، سرمایه خود را نیز به خطر نمی‌اندازند. در نتیجه تمام مدل‌هایی که در بازار مشاهده می‌کنید از کیفیت و کارآیی قابل قبولی برخوردار هستند اما این راهنما کمک خواهد کرد انتخابی با توجه به نیازهای خود انجام دهید. ضمن اینکه بهترین گزینه را با بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، انتخاب کنید.

مشخصات فنی

 

یکی از مهم‌ترین دلایل تفاوت مدل‌ها، وجود اختلاف در مشخصات فنی لپ‌تاپ‌ها است و قطعاتی مانند پردازنده، حافظه، باتری، هارددیسک و بخش گرافیکی را در بر می‌گیرد. در مورد پردازنده چندین انتخاب وجود دارد که شامل نسل‌های قدیمی و جدید اینتل و AMD است.

در مورد پردازنده ویژگی‌هایی مانند تعداد هسته، فرکانس و حافظه درونی مهم هستند و علاوه بر آن پلتفرم سیستم نیز اهمیت دارد. پلتفرم Core 2 Dou کاملا از رده خارج شده و در حال حاضر اینتل دارای سه زیر مجموعه به نام‌های Core i3 برای رده متوسط، Core i5 برای رده نیمه حرفه‌ای و Core i7 برای رده حرفه‌ای است. هر کدام از این زیرمجموعه‌ها دارای چندین مدل پردازنده هستند.

جدید‌ترین پردازنده‌های موجود برای لپ‌تاپ‌ها از خانواده سندی‌بریج هستند که مدل آنها با عدد دو آغاز می‌شود و یک عدد چهار رقمی را تشکیل می‌دهد. به عنوان مثال پردازنده‌ Core i3 380M و Core i3 2310M هر دو در خانواده Core i3 قرار دارند با این حال مدل ۲۳۱۰M جدیدتر است و جایگزین مدل قبلی شده است. لپ‌تاپ‌هایی که از این دو پردازنده استفاده می‌کنند هم اکنون با قیمت‌های مشابه در بازار دیده می‌شوند، پس بهتر است مدل‌هایی که دارای پردازنده جدیدتر هستند را انتخاب کنید.

رم در نوت‌بوک‌های امروزی از نوع DDR3 است و اگر لپ‌تاپی با رم DDR2 مشاهده کردید به معنی قدیمی بودن آن است. (البته گاهی از رم‌های DDR2 در برخی نت‌بوک‌های کوچک استفاده می‌شود). برای رم‌ها دو گزینه اهمیت بیشتری دارد اول ظرفیت و دوم فرکانس رم. مدل‌های متوسط شامل دو تا چهار گیگابایت رم هستند که بهتر است ظرفیت‌های چهار گیگابایتی انتخاب شوند. ظرفیت‌ بیشتر از این مقدار عملا بلااستفاده است زیرا به ندرت حجم چهار گیگابایت رم اشغال خواهد شد.

البته ظرفیت دو گیگابایت نیز با اینکه برای اجرای ویندوز هفت و اغلب برنامه‌ها کافی است اما ممکن است برای برخی فعالیت‌های حرفه‌ای با محدودیت روبه‌رو شود. فرکانس رم اهمیت کمتری دارد با این حال از بین دو فرکانس ۱۰۶۶ و ۱۳۳۳ برای رم‌های DDR3، مدل‌هایی که دارای فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز هستند کارآیی بهتری دارند.

باتری در لپ‌تاپ‌هایی که از پردازنده‌های سندی‌بریج استفاده می‌کنند، دوام بیشتری دارد و سه تا چهار ساعت عمر باتری برای اغلب مدل‌ها رایج است. شارژ بیشتر به معنی استفاده طولانی‌تر از دستگاه بدون نیاز به برق است.

هارددیسک بخش ذخیره‌سازی اطلاعات در لپ‌تاپ‌ها را تشکیل می‌دهد و در لپ‌تاپ‌های گران قیمت این بخش از نوع SSD انتخاب می‌شود که چندان رایج نیست. برای هارددیسک دو ویژگی ظرفیت و سرعت دارای اهمیت هستند. در مدل‌های متوسط و نیمه‌حرفه‌ای معمولا ظرفیت‌های ۵۰۰ تا ۷۵۰ گیگابایت دیده می‌شود و لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای نیز دارای ظرفیتی بالاتر از یک ترابایت هستند. با این شرایط مدل‌هایی که ظرفیت هارددیسک آنها ۳۲۰ گیگابایت یا کمتر است گزینه‌های مناسبی نیستند. البته دو بخش رم و هارددیسک قابل ارتقا هستند و با کمی هزینه می‌توانید این دو بخش را تعویض کنید.

سرعت هارددیسک‌ها با تعداد چرخش صفحه‌های هارد مشخص می‌شود و سه سرعت ۴۲۰۰، ۵۴۰۰ و ۷۲۰۰ دور در دقیقه برای هارددیسک لپ‌تاپ‌ها مورد استفاده است.هارددیسک‌هایی که سرعت ۴۲۰۰ دور دارند کمتر مورد توجه هستند و لپ‌تاپ‌هایی با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه بیشترین مدل‌های بازار را تشکیل می‌دهند. سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه اغلب در نوت بوک‌های گیم و مدل‌های حرفه‌ای دیده می‌شود.

بخش گرافیکی در لپ‌تاپ‌ها به دو شکل دیده می‌شود. برخی از مدل‌ها از همان هسته گرافیکی پردازنده استفاده می‌کنند و دارای کارت گرافیکی مستقل نیستند. این هسته گرافیکی درون پردازنده قرار دارد و کارآیی آن برای بازی مناسب نیست. اما توانایی پردازش‌های گرافیکی دو بعدی و تمام فعالیت‌های روزانه با نرم‌افزارهای آفیس و برنامه‌های اینترنتی را دارد. این هسته‌های گرافیکی برای پخش فیلم نیز بهینه‌سازی شده‌اند و کارآیی مطلوبی دارند.

تراشه‌های گرافیکی مستقل، ساخت دو شرکت انویدیا و AMD هستند که مدل‌های ساخت انویدیا با نام جیفورس و مدل‌های ساخت AMD با نام رادئون شناخته می‌شود. اگر کارت گرافیکی ساخت انویدیا بود بهتر است از کارت‌های سری پنج این شرکت باشد مانند جیفورس GT 540 یا GT 550. این مدل‌ها برای بازی هم مناسب هستند. جیفورس GT 520 نیز کارآیی قابل قبولی دارد ولی برای بازی مناسب نیست.

یکی از ویژگی‌های کارت‌های گرافیکی ساخت انویدیا کمک به پردازش در برخی نرم‌افزارها مانند فتوشاپ و تبدیل فرمت‌های صوتی و تصویری است. در برخی مدل‌ها از فناوری اپتیموس استفاده شده که دارای دو بخش گرافیکی هستند و می‌توانند باعث افزایش عمر باتری شوند. در این روش زمانی که بار پردازشی زیاد نیست هسته گرافیکی پردازنده اجرا می‌شود و زمانی که توان آن کافی نباشد کارت گرافیکی فعال خواهد شد.

کارت‌های گرافیکی AMD که دارای شماره سری HD 65xx، HD 66xx و HD 67xx هستند نیز می‌توانند برای بازی استفاده شوند و بهترین کارآیی را مدل‌های سری HD 67xx دارند. مدل‌هایی که شماره سری آنها با عدد شش آغاز می‌شود جدیدتر هستند.

ویژگی‌های ظاهری

 

اندازه صفحه نمایش یکی از مهمترین ویژگی‌های ظاهری است. لپ‌تاپ‌هایی که دارای صفحه نمایش ۱۵ اینچ و بزرگ‌تر هستند وزن بیشتری دارند و حمل آنها کمی دشوارتر است. با این حال اندازه صفحه نمایش به مشاهده جزییات بیشتر کمک می‌کند. مدل‌هایی که دارای صفحه نمایش ۱۳ یا ۱۴ اینچ هستند معمولا وزنی بین ۸/۱ تا ۴/۲ کیلوگرم دارند و امکان جابجایی آنها بیشتر است.

یکی از فناوری‌های مرتبط با صفحه نمایش سیستم نور پس‌زمینه است و در برخی مدل‌ها از شیوه تامین نور LED استفاده می‌شود. در این روش نور تنها در قسمتی از تصویر که روشن است تابیده می‌شود و میزان کنتراست در تصویر را افزایش می‌دهد. علاوه بر این باعث مصرف کمتر باتری خواهد شد.

وضوح تصویر هم در کیفیت نمایش موثر است. معمولا لپ‌تاپ‌ها از دقت تصویر ۷۶۸×۱۳۶۶ پشتیبانی می‌کنند که هر چقدر این مقدار بالا باشد جزییات بیشتری در تصویر قابل مشاهده است. در مدل‌های حرفه‌ای از وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ استفاده می‌شود که به آن، استاندارد ۱۰۸۰P یا اصطلاحا Full Hd می‌گویند.

پس از این قسمت تعداد پورت‌ها حایز اهمیت هستند. به عنوان مثال هرچقدر تعداد پورت‌های USB بیشتر باشد امکانات بهتری برای ارتباط با وسایل جانبی فراهم می‌کند ضمن اینکه دو درگاه تصویری VGA و HDMI نیز برای اتصال به نمایشگرها مانند مانیتور، تلویزیون و پروژکشن کاربرد دارند. نوع صفحه کلید و اندازه تاچ‌پد هم می‌تواند در انتخاب موثر باشد.

کیبوردهایی که بین کلیدهای آن فاصله وجود دارد چیکلت نامیده می‌شوند. تایپ در این کیبوردها با دقت بیشتری همراه است با این حال برای تایپ سریع مناسب نیستند زیرا اندازه کلیدها حدود ۱۵ درصد از کلیدهای معمولی کوچک‌تر است.

برند

 

برند در لپ‌تاپ‌ها تاثیر زیادی در انتخاب دارد با این حال باید گفت شرح تفاوت بین برندها نیز کار بسیار دشواری است. برند سونی در جایگاه نخست برندهای لپ‌تاپ است. با این حال در مقایسه با مدلی که مشخصات فنی مشابه دارد قیمت این برند می‌تواند حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان گران‌تر باشد. این ویژگی در مورد نوت‌بوک های اپل بسیار بیشتر است. لپ‌تاپ‌های اپل دارای سیستم عامل اختصاصی خود هستند که شیوه مستقلی را برای استفاده از سخت‌افزار دارد بنابراین نمی‌توان آن را با مدل‌های ویندوزی موجود در بازار مقایسه کرد. زیبایی و ظرافت این محصولات اگرچه شگفت‌انگیز است اما قیمت آنها برای کاربران عادی توجیه ندارد.

برندهای اسوس و لنوو اکنون در بازار ایران دارای جایگاه مناسبی هستند و استقبال از آنها در حد مطلوبی است ضمن اینکه کارآیی و توان محصولات این دو برند هم مطلوب است. در جایگاه بعدی برندهایی همچون اچ‌پی، دل و ایسر دیده می‌شوند که از نظر قیمت کاملا رقابتی هستند و در مقایسه با سایر برندها می‌توان در آنها قیمت‌های مناسب‌تری را نسبت به مدل‌هایی با مشخصات فنی مشابه دید. با این حال این مدل‌ها نیز حساسیت‌های خاص خود را نسبت به شرایط نگهداری دارند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

منبع : پارس لپ

 

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

نحوه استفاده بهینه از لپ تاپ

 

* وارد آوردن ضربه به لپ تاپ، می تواند باعث بروز اشکال در دستگاه شود. لذا مراقب باشید که به هیچ عنوان به طرفین دستگاه و مخصوصاً پشت LCD و زیر دستگاه، ضربه وارد نشود.

* دستگاه به شدت در برابر ریختن مایعات مانند آب، چای، قهوه و … حساس و آسیب پذیر است.

* توجه داشته باشید که اگر پریزهای تلفن منزل یا محل کارتان به صورت سوکتی نباشد، احتمال اتصال دو شاخه مودم دستگاه، به پریز برق بسیار زیاد است. باید بدانید که چه دستگاه خاموش باشد چه روشن، بلافاصله مودم دستگاه خواهد سوخت. برای جلوگیری از این حادثه، می توانید از دوشاخه های آنتی شوک برق، استفاده نمایید که در دسترس و بسیار ارزان هستند.

* درب درایو، بسیار آسیب پذیر است. پس با ملایمت با آن برخورد کنید و ضمناً توجه داشته باشید که پس از استفاده، بلافاصله آن را ببندید.

* در موقع بستن در لپ تاپ، دقت داشته باشید که هیچ گونه شیئی مابین LCD و صفحه کلید قرار نداشته باشد، زیرا باعث شکستن LCD می گردد.

* بهتراست چنانچه از سی دی و دی وی دی استفاده زیاد و طولانی مدت می نمایید (مثلاً دیدن فیلم و یا شنیدن موسیقی)، آنها را بر روی هارددیسک کپی کنید. در این صورت درایو شما در کوتاه مدت مستهلک نخواهد شد.

* صفحه نمایشگر لپ تاپ بسیار حساس است، بنابراین هرگز و تحت هیچ شرایطی، به منظور صیقل دادن آن، یا لکه زدایی آن، به طور مستقیم هیچگونه مایعی را (از جمله الکل، استون، ادکلن و …) به روی صفحه آن نپاشید.

* هرگز دستگاه را در برابر حرارت مستقیم یا تابش مستقیم نور خورشید (مخصوصاً درون اتومبیل یا مکان های بسته) قرار ندهید.

 

محل استقرار دستگاه

* دستگاه را بر روی سطوح پرزدار، مانند فرش و موکت قرار ندهید و از گرد و غبار و رطوبت، به طور جدی دور نگه دارید.

بهتراست دستگاه را بر روی سطح صاف و خشک و بدون لرزش قرار دهید. دستگاه به هنگام کار بسیار گرم می شود (که البته مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی کند)، لذا سطوحی که نسبت به حرارت آسیب پذیر هستند و یا بعضی از میزهایی که سطوح رنگی حساس دارند، ممکن است آسیب ببینند.

* هرگز دستگاه را روشن درون کیف نگذارید. همچنین دقت نمایید که دریچه های عبور هوا در لپ تاپ، پوشانده نشوند.

 

شارژ و نگهداری از باتری لپ تاپ

* در صورت خراب شدن باطری لپ تاپ (سقوط یا ضربه)، تهیه یدکی اصل و استاندارد آن مشکل بوده و ضمناً قیمت بالایی دارد. لذا در مراقبت از آن باید بسیار کوشا باشید.

* توصیه می شود پس از خرید لپ تاپ، قبل از هر چیز دستگاه را به صورت خاموش، بیش از ۱۰ساعت به برق متصل کنید تا باطری آن کاملاً شارژ شود. نگران نباشید، زیرا در صورت شارژ کامل به طور اتوماتیک، عمل شارژ متوقف خواهد شد. اما رعایت این موضوع در افزایش طول عمر باطری لپ تاپ، موثر است.

* پس از شارژ اولیه، می توانید هر زمان که خواستید دستگاه را به برق متصل کنید تا عمل شارژ انجام شود. توجه داشته باشید که هرگز نگذارید که میزان شارژ باطری به زیر۱۰% برسد و قبل از رسیدن به این مرحله، حتماً آن را به برق متصل نمایید تا شارژ شود. بدینوسیله فشار کمتری در حین عملیات شارژ، به باطری وارد می شود.

* اگر مدت زمان زیادی قرار است که لپ تاپ، در جایی ثابت بماند و دائم به برق متصل باشد، توصیه می شود که باطری آن در حالتی که به میزان حداقل ۱/۳(یک سوم) شارژ داشته باشد، از دستگاه خارج شود و در محل خشک و در دمای ۰ تا ۳۰+ درجه سانتی گراد، خارج از لپ تاپ، نگهداری شود.

* برای اتصال شارژر لپ تاپ، بهتر است ابتدا دو شاخه کابل را به پریز برق، سپس کابل برق را به شارژر و در انتها DC Jack را به لپ تاپ متصل نمایید.

* مچنین توصیه می شود در Windows، آیتم Energy Saving را فعال نمایید، تا طول عمر باتری اضافه شود.

 

درایوها

* لنز یا Optic درایوها بسیار حساس می باشد. فراموش نکنید که این لنزها برای خواندن سی دی و دی وی دی های اصل طراحی شده است. بنابراین اصراری در خواندن هر گونه DVD/CD که به صورت غیر استاندارد و روی سی دی و دی وی دی های خام نامرغوب کپی شده، نداشته باشید. ضمناً اگر از لپ تاپ خود برای رایت استفاده می کنید، دقت داشته باشید که فرآیند کپی کردن نباید به صورت پیاپی و در دفعات زیاد انجام شود. حتماً بین هر بار کپی کردن، به لپ تاپ خود، زمان استراحت بدهید.

* اگر از درایو دستگاه خود استفاده نمی کنید، سی دی و دی وی دی را از آن خارج کنید و به خصوص در هنگام حمل آن، هرگز CD/DVD در داخل درایو جا نماند که این موضوع می تواند به درایو آسیب جدی وارد کند.

 

صفحه نمایش و صفحه کلید

* برای تمیز کردن صفحه نمایش، تنها از مایعات مخصوص و یک دستمال بدون پرز که کمی مرطوب باشد، استفاده کنید. سپس آن را با دستمال تمیز و نرم دیگری خشک کنید.

* برای پاک کردن صفخه کلید، از هیچ گونه اسپری (حتی خشک) استفاده نکنید.

* دقت کنید نفوذ مایعات و گرد و غبار به داخل صفحه کلید، به سرعت موجب خراب شدن و یا حداقل، کاهش کارآیی صفحه کلید می شود.

* در صورتی که تصادفاً مایعی روی دستگاه شما ریخت، سریعاً آن را خاموش و باتری را جدا کنید. سپس، آن را با دمیدن باد سرد، خشک کرده، و در اولین فرصت به مرکز خدمات مراجعه کنید. (روشن کردن دستگاه در این وضعیت و حتی به بهانه آزمایش کارکرد آن، ممکن است سبب بروز خسارات جدی و جبران ناشدنی شود.)

 

چند نکته درباره نگهداری از آداپتور لپ تاپ

* تحت هیچ شرایطی، آداپتور لپ تاپ را به هیچ دستگاه دیگری متصل نکنید.

* بر روی سیم آداپتور، هیچ جسم سنگینی قرار ندهید و روی آن نایستید. همچنین سیم آداپتور را در مسیر رفت و آمد قرار ندهید.

* برای جدا کردن آداپتور از برق، سیم آداپتور را نکشید و فقط از دو شاخه بکشید.

* توجه داشته باشید برای ارتباط برق با آداپتور، از سیم بلند استفاده نشود.

منبع : پارسینه

 

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

واقعیت مجازی یا Virtual Reality که به اختصار با حروف VR نمایش داده می‌شوند عبارتند از تلاش بشر برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی. سال هاست که محققین به دنبال راهی برای ادغام کردن فضای مجازی و فضای واقعی هستند و این همه تحقیق برای آسان کردن زندگی انسان‌ها و ایجاد جذابیت در میان مشغله‌های فراوان کاری در اجتماع‌های امروزی که همه درگیر زندگی روز مره هستندایجاد چنین فضا یی که انسان‌ها را گاهی از خستگی‌ها و مشغله‌های فکری دور می‌کند به شدت احساس می‌شود.

چیستی واقعیت مجازی
واقعیت مجازی یک تکنولوژی و فناوری نوین است که به کاربر امکان می‌دهد تا با یک محیط شبیه‌سازی رایانه‌ای اندرکنش یا تعامل داشته باشد. بیشتر محیط‌های واقعیت مجازی تجهیزاتی برای اندرکنش تصویری انسان با رایانه هستند اما گروه محدودی نیز دارای حسگرهایی صوتی یا لمسی برای تعامل با کاربر هستند. نوع دیگری از واقعیت مجازی وجود دارد که توسط تصاویر پانورامای ۳۶۰ درجه ایجاد می‌شود و در واقع واقعیتی از آنچه هستیم را برای دیگران به نمایش می‌گذارد. با فناوری واقعیت مجازی می‌توان این امکان را فراهم کرد تا افراد بتوانند از امکانات و مکان شما به خوبی دیدن کنند. واقعیت مجازی که از آن به عنوان محیط چند رسانه‌ای همه‌جانبه هم یاد می‌شود، یک محیط شبیه‌سازی کامپیوتری می‌باشد که می‌تواند حضور فیزیکی را در یک محل و در یک دنیای واقعی و یا یک دنیای مجازی شبیه‌سازی کند. اغلب محیط‌های واقعیت مجازی در درجه اول، تجربه‌های دیداری می‌باشند که یا از طریق یک صفحه کامپیوتر و یا از طریق دستگاه برجسته بینی قابل روءیت می‌باشند. برخی از شبیه‌سازها دارای اطلاعات حسی دیگری مانند تولید صدا هم می‌باشند. در موارد پیشرفته تر، دستگاه‌های فناوری لمسی شامل اطلاعات لمسی ای می‌باشند که به عنوان نیروهای بازخورد در صنایع پزشکی و بازی سازی و نظامی شناخته می‌شوند.

محیط‌های شبیه‌سازی شده می‌توانند مانند محیط‌های زندگی واقعی و یا به صورت کاملاً متفاوت باشند نظیر آنچه در محیط‌های بازی دیده می‌شود. در حال حاضر بوجود آوردن یک تجربه واقعی با واقعیت مجازی به دلیل وجود محدودیت‌هایی نظیر پردازش توان، رزولوشن صفحه نمایش و پهنای باند مشکل می‌باشد. در هر صورت طرفداران تکنولوژی امیدوارند که مشکلات مربوط به ارتباطات و پردازش در آیند نزدیک برطرف شود و بتوان راه حل مقرون به صرفه‌ای برای ابن تکنولوژی ارائه داد.

تا ماه جولای 2016 بیش از 1400 اپلیکیشن برای سیستم عامل اندروید و بیش از 500 اپلیکیشن iOS برای استفاده در هدست‌های واقعیت مجازی تولید و عرضه شده‌اند که از طریق مارکت‌های معتبر و قابل دانلود می‌باشند.

برای بازدید از محصولات هدست واقعیت مجازی از سایت پارس لپ دیدن فرمایید.

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

راهنمای تست باتری لپ تاپ

در این مقاله میکوشیم تا با آموزش چند نکته و روش ، از سالم و یا خراب بودن باتری لپ تاپ مطمئن شویم تا بتوانیم در مواقعی که با مشکل مواجه شدیم ، قدرت تشخیص و عیب یابی را داشته باشیم.

در ابتدا باید این نکته را یاد آور شویم که باتری لپ تاپ جزء قطعات مصرفی می باشد . یه این معنا که باتری های لپ تاپ دارای عمر مفید بوده و بعد از گذشت عمر مفید، بر اثر استهلاک و کارکرد ، ضعیف می شوند و باید تعویض شوند.معمولا عمر مفید باتری های لپ تاپ بین 2 تا 3 سال می باشد و همین امر نیز بستگی به کیفیت جنس باتری لپ تاپدارد.یعنی هرچه کالای با کیفیت مرغوب تهیه شود به همان مقدار عمر مفید باتری نیز تغییر می کند. پس باید در نظر داشته باشیم هنگان خرید باتری لپ تاپ ، تا جایی که می توانیم باتری مرغوب و با کیفیت تهیه کنیم.

اما زمانی می رسد که میبینیم باتری لپ تاپ درست عمل نمیکند با اینکه زمان تعویض آن از لحاظ عمر مفید نرسیده است. آنگاه چه کنیم؟

چند روش ساده وجود دارد که بتوانیم تشخیص بدهیم باتری لپ تاپ خراب شده یا خیر.

الف-باتری های لپ تاپ بسته به نوع و ظرفیتی که دارند یک محدوده زمانی برای نگهداری شارژ دارند که در آن محدوده زمانی باید انرژی مصرفی لپ تاپ را تامین کنند. برای مثال : زمان نگهداری باتری های 6 سلولی با ظرفیت حداقل 4400 میلی امپر معمولا بین 1 ساعت و 30 دقیقه تا 2 ساعت ، بسته به حجم کارکرد لپ تاپ ، می باشد. درنتیجه اگر باتری لپ تاپ شما کمتر از 1 ساعت شارژ نگاه می دارد، فرسوده شده است.

ب-هنگامی که روی آیکون باتری ( که کنار ساعت قرار، گوشه سمت راست قسمت پایین دسکتاپ دارد) علامت ضربدر قرمز رنگ مشاهده می کنید. معمولا وقتی این علامت ظاهر می شود، باتری لپ تاپ خراب است. در بعضی موارد میتواند اشکال از آی سی شارژ لپ تاپ باشد.

ج-هنگامی که لپ تاپ ، باتری را شناسایی نمی کند. زمانی که لپ تاپ نمی تواند باتری را شناسایی کند شما با این پیغام مواجه می شوید. (Battery is not detected)

د-در حالت دیگر زمانی است که خود دستگاه پیغام تعویض باتری را نشان می دهد. مطابق شکل زیر.

ه-زمانی می رسد که باتری لپ تاپ هنگام شارژ، تا درصد مشخصی کمتر از 100% می ایستد و بیشتر از آن شارژ نمی شود. در اینصورت نیز باید باتری لپ تاپ تعویض گردد.

و-در بعضی مواقع باتری لپ تاپ توسط دستگاه شناسایی می شود ولی درصد باتری روی 0% باقی می ماند.مانند شکل زیر.

ممکن است راه های دیگری برای تست باتری لپ تاپ وجود داشته باشد که در این مقاله گنجانده نشده است. بیشتر هدف این بود تا افراد مختلف و با سطوح دانش مختلف ، بتوانند با چند روش ساده باتری لپ تاپ خود را تست کنند تا از خرابی و یا سالم بودن آن مطمئن شوند.

منبع : پارس لپ

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

نکاتی برای افزایش طول عمر باتری‌های لپ‌تاپ



۱. همیشه اول دوشاخه را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور برق را به لپ‌تاپ متصل کنید. یک دلیل ساده برای آن وجود دارد؛ زیرا وقتی دوشاخه را به پریز متصل می‌کنید، برقی که به طور ناگهانی وارد می‌شود دارای نوسان است. اما وقتی اول دوشاخه به برق متصل شده باشد، بعد از چند لحظه کوتاه، برق توسط آداپتور از AC به DC تبدیل و نوسان آن گرفته می‌شود.

۲. وقتی می‌خواهید باتری جدیدی را به کار گیرید، دفعه اول کاملا از باتری استفاده کنید؛ طوری که سیستم شما خاموش شود. سپس اجازه دهید باتری ۱۲ ساعت در حالت شارژ بماند (حتی اگر شارژ آن کامل شد، باز هم بگذارید تا ۱۲ ساعت در شارژ باشد.) سپس از آن استفاده کنید.

۳. تصور عامه این است که باتری‌ها را تا زمانی که شارژ آنها به طور کامل تخلیه نشده‌ است نباید به شارژ زد. یا اینکه هر چند وقت یک‌بار باید این باتری‌ها کاملا شارژ و دشارژ(تخلیه) شوند، اما این تصورات اشتباه است. حتی این کار صدمه بیشتری به باتری وارد می‌کند و از عمر آن کم می‌کند.

در واقع این مساله در مورد باتری‌های نیکل صدق می‌کند، ولی در باتری‌های قابل شارژ لیتیوم یونی که در لپ‌تاپ‌ها نیز استفاده می‌شوند، نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و می‌توان هر موقع آن را به شارژ متصل کرد.

4. در مکان‌هایی که می‌توانید لپ‌تاپ خود را به برق متصل کنید، سعی کنید از باتری استفاده نکنید و به جای آن سراغ آداپتور AC لپ‌تاپ بروید.

5. تنظیمات ذخیره انرژی را که در سیستم ‌عامل وجود دارد در بالاترین حالت خود قرار دهید.

6. اگر درخشش نور صفحه‌نمایش خیلی برای کار شما مهم نیست، آن را کاهش دهید.

7. ابزارهایی را که استفاده نمی‌کنید غیرفعال کنید. به عنوان مثال زمانی که از مودم وایرلس یا بلوتوث استفاده‌ای ندارید، آنها را خاموش کنید.

8. تنظیمات اتوماتیکی مانند چک‌کننده هجی کلمات (spell checker) یا محاسبه خودکار (autorecalculate) را غیرفعال کنید. فعال بودن این موارد به دلیل تکرار و تعداد محاسبات باعث افزایش مصرف باتری لپ تاپ می‌شوند. پس حتما به دنبال غیرفعال این موارد بروید.

9. سعی کنید ابزارهایی مانند برخی از گوشی‌ها را که قابلیت شارژ شدن از طریق USB دارند با لپ‌تاپ شارژ نکنید.

10. اگر شما یک باتری دیگر دارید، آنها را به طور مشترک استفاده کنید. به این صورت که یک بار از باتری اول و بار دیگر از باتری دوم استفاده کنید.

11. هیچ‌گاه از شارژرهای دیگر مدل‌ها و برندهای لپ‌تاپ استفاده نکنید، زیرا مقدار ولتاژ و شدت جریان آنها متفاوت است و به باتری و لپ‌تاپ شما صدمات جبران‌نا‌پذیری وارد می‌کند.
12. اگر کاری برایتان پیش آمد و باید چند دقیقه از لپ‌تاپ استفاده نکنید، آن را به حالت Hibernate ببرید.

13. سعی کنید در یک لحظه کمترین برنامه ممکن در حال اجرا باشد.

14. هر از چندگاهی لپ‌تاپ را با آداپتور به برق متصل کنید و سپس عملیات Defragment هارددیسک را انجام دهید.

Defrag کردن باعث می‌شود اطلاعات مرتبط با هم، داخل هارد در کنار یکدیگر قرار بگیرند و هنگامی که آنها فراخوانی می‌شوند، کمترین زمان و حرکت مکانیکی هد هارد دیسک انجام بگیرد و در نتیجه انرژی کمتری مصرف شود.

15. اگر می‌خواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلا چند هفته) از
 باتری استفاده نکنید، آن را از لپ‌تاپ خود جدا کنید. البته باید شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که باید باتری را در مکانی به دور از رطوبت قرار دهید. در کل دمای بسیار مناسب برای نگهداری آن بین صفر تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

16. سعی کنید 
باتری را در کمترین دمای ممکن نگهداری و استفاده کنید. (اگر از باتری لپ‌تاپ خود خسته شده‌اید و می‌خواهید از بین برود، در یک روز داغ و مرطوب تابستانی، لپ‌تاپ خود را که به آن باتری نیز متصل است، در داخل ماشین خود جا بگذارید.)

17. این نکته را مد نظر قرار دهید که ابزارهای خارجی غیرضروری را به لپ‌تاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپ‌تاپ‌تان را خالی می‌کنند.

18. رم سیستم را افزایش دهید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا به جای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازش‌ها را بیشتر با رم انجام دهید.

19. اتصالات 
باتری را تمیز نگه دارید.

20. از خرید باتری لپ تاپ  کارکرده جدا خودداری کنید، چرا که معمولا باتری‌های کارکرده عمر چندانی ندارند.

منبع : پارس لپ

 

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

نحوه استفاده از باتری لپ تاپ

                                
1. لطفا در ابتدا شارژ باتری لپ تاپ را تا 5% خالی کنید و بعد آن را کاملا شارژ نمائید . (برای بار اول حدود 8 ساعت مداوم شارژ شود)

2. شارژ باتری نباید هیچ زمانی کمتر از 5% شود.خالی کردن شارژ باتری تا 0%باعث خراب شدن باتری و کاسته شدن عمر مفید آن می شود.

3. در طول هفته حداقل 2 بار باتری را تا زیر 10% استفاده و مجددا شارژ نمائید.

4. حتما توجه فرمائید قبل از انبار کردن باتری آن را بیشتر از 50% شارژ نمائید.

5. باتری باید به دوراز گرما و ولتاژ بالا نگهداری شود.

6. عمر مفید باتری های لپ تاپ 2 سال از زمان اولین استفاده می باشد.

7. زمان کلی استفاده از شارژ باتری ، ارتباط مستقیم به نوع سخت افزار لپ تاپ و چگونگی استفاده از لپ تاپ توسط کاربر دارد.

8. هرگاه قصد خارج کردن باتری از دستگاه را دارید ابتدا لپ تاپ را خاموش و از شارژر جدا نمائید.

نکات بسیار مهم:

* هرگز باتری در حال استفاده یا در حال شارژ را از دستگاه خارج نکنید.

* وقتی شارژ باتری رو به اتمام است هرگز کمتر از 5% خالی نشود.

منبعپارس لپ

 

  • pars lap
  • ۰
  • ۰

 سوالات متداول در مورد باتری لپ تاپ و شارژر لپ تاپ

1-      هنگامی که شارژر به لپ تاپ متصل است باتری روی لپ تاپ نصب باشد یا خیر؟

مدار شارژ لپ تاپ طوری طراحی شده که وقتی باتری روی لپ تاپ نصب باشد ،در حین کار آن را شارژ مینماید و وقتی شارژ باتری به 100% رسید ،اتوماتیک فرآیند شارژ را متوقف میکند. همچنین هنگامیکه ولتاژ نا مناسب به مدار وارد شود ، اگر باتری روی دستگاه نصب باشد ابتدا باتری آسیب می بیند واگر روی دستگاه نصب نباشد ،لپ تاپ ممکن است آسیب ببنید. پس در هر صورت بهتر است که همیشهباتری به لپ تاپ متصل باشد.

2-      آیا میتوان برای اینکه باتری لپ تاپ خراب نشود آن را از دستگاه خارج نموده و از آن استفاده نکرد؟

باتری یک محصول مصرفی میباشد و به دلیل ساختار شیمیایی که در تولید باتری ها از آن استفاده میشود، باتری ها دارای عمر مفید بوده که پس از آن مدت ، خواه کاربر از آن استفاده کرده باشد و یا استفاده نکرده باشد، خاصیت خود را از دست داده و غیر قابل استفاده میشود. پس بهتر است که همانند یک گوشی موبایل با آن رفتار شود. هرگاه شارژ 100% شد از باتری استفاده نموده تا زمانی که شارژ زیر 10% رسید فرآیند شارژ تکرار شود و دوباره مورد استفاده قرار گیرد.

3-      عمر مفید باتری های لپ تاپ چقدر است؟

عمر مفید باتری های لپ تاپ به طور میانگین 2 سال می باشد. معمولا بعد از این مدت ، مدت زمان نگهداری شارژ آنها به تدریج رو به کاهش میرود تا مرحله ای که دیگر بیشتر از چند دقیقه شارژ نگه نمیدارد. البته گاها این مساله پیش آمده که باتری هایی که در هنگام خرید لپ تاپ داخل جعبه بوده حتی تا 4 سال عمر کرده اند ولی این اتفاق خیلی کم پیش آمده.

4-      چه زمانی برای تعویض باتری لپ تاپ باید اقدام کرد؟

از لحاظ فنی هر باتری که زیر 45 دقیقه شارژ در حالت کمترین مصرف لپ تاپ ، شارژ نگه دارد باید تعویض گردد.( حالت کمترین مصرف لپ تاپ زمانی است که فقط سیستم روشن است و هیچ کاری با آن انجام نمیشود)

5-      آیا میتوان سیم شارژر هایی که پارگی یا قطعی در طول سیم دارند را تعویض نمود؟

سیم شارژر هایی که پارگی دارند را میتوان تعویض نمود ولی این کار صورت نگیرد بهتر است به چند دلیل:

-دلیل اول اینکه سیم های تعویضی کیفیت سیم فابریکی خود شارژر را ندارد و باعث ایجاد نویز بر روی لپ تاپ میشود.

-دلیل دوم اینکه اگر هنگام لحیم کاری سیم جدید اشتباهی صورت بگیرد و شما متوجه آن نشوید و باعث اتصالی شود معمولا مادربرد لپ تاپ آسیب های جدی میبیند که علاوه بر هزینه های سنگین بابت تعمیر ، باز لپ تاپ مانند روز اول نخواهد شد.

-دلیل سوم اینکه چون قاب شارژر ها از نوع پرسی میباشد برای باز کردن آن باید قاب شارژر را شکست. که از پس از شکستگی ظاهر زشت و نا هنجاری به خود میگیرد.

-دلیل چهارم اینکه هزینه تعویض سیم دست کمی از خرید یک شارژر نو و دارای گارانتی تعویض ندارد و با یک حساب سر انگشتی میتوان به این مهم پی برد که یک شارژر نو تهیه کنید بهتر از تعمیر شارژر قدیمی و مستهلک خودتان است.

منبع : پارس لپ


  • pars lap